Sarah
Sarah

Als kind hield ik enorm van bewegen en vooral van turnen en ballet. Op m’n 18de belandde ik eerder toevallig in een groepsles Tae Bo en kreeg ik de smaak te pakken.  Op m’n 21ste gaf ik mijn eerste groepslessen Tae Bo en turnen voor 50+.  Op zoek naar nog wat verdieping en variatie, volgde ik de ClubJoy Instructor opleidingen. Jaren gaf ik groepslessen spinning, BBB, step, battle, X-Core, abs-strength en intervaltraining.  Toen ik op zoek ging naar iets rustigere lessen, ontdekte ik Yoga: ik verdiepte me in verschillende stijlen en had meteen een passie.

Ik volgde:

 • 500u Intensive Advanced Yoga Teacher Training in Nepal, Kathmandu – Nepal Yoga Home

 • 200u Yoga-opleiding The art of teaching yoga bij Yogaloft – Joachim Meire

 • 60u Advanced Restorative Yoga for Therapeutic Application – Level 2 & 3 bij Judith Lasater

 • 60u Nidra Yoga-opleiding bij Yogalife – Manoj Bhanot

 • 60u Kinderyoga-opleiding bij Helen Purperhart

 • 50u Teacher Training Mindfulness Meditation – Buddistische Monnik Cyndi Lee (Yoga International)

 • 50u Yin Yoga-opleiding bij Yoga Garden – Marcel Vande Vis

 • 40u Teacher Training Restorative Yoga for deep rest – Level 1 – Adelene Cheong

 • ClubJoy Yoga Teacher Training – Katrien Baert

 • Teacher Training Yoga for Fibromyalgia – Sampoorna

 • Pop Pilates-opleiding bij Casey Ho

 • Stoelyoga bij Stoelyoga Nederland & Vlaanderen

 • Talrijke workshops & speciale lessen rond zeer gevarieerde thema’s: Chair Yoga, alignment Teacher Training Bikram Yoga,…

In het verleden heb ik overal in Vlaanderen yogalessen gevolgd. Probeersels hier en daar, maar yoga leek toch mijn ding niet te zijn. Tot ik in 2017 een aantal maanden in de Filipijnen verbleef en mijn depressie zijn kop boven water stak. Ik was zoekende naar mezelf en een plek waar ik thuis hoorde. In de Filipijnen begon ik aan een yoga retreat en daar pas begreep ik eindelijk waar yoga om draaide. Veel meer om het mentale, het spirituele dan het fysieke. De volgende acht maanden hielp yoga me mijn hoofd boven water te houden tijdens mijn depressie. Ik leerde loslaten, vergeven en mezelf graag zien. Ik kwam meer in contact met mijn innerlijke kind en kreeg andere inzichten. Yoga voelde als thuis komen, alsof ik eindelijk op een plek was waar ik altijd al hoorde te zijn. Yoga brengt mij innerlijke rust, dat ik altijd ben waar ik hoor te zijn. Als snel volgde de beslissing dat dit was wat ik wou doen, mensen helpen hun innerlijke rust en eigenliefde terug te vinden. Ik koos ervoor om mijn opleiding te volgen aan de bron, waar het allemaal is ontstaan, in India. Voor mijn yoga opleiding reisde ik naar Rishikesh, India, the yoga capital of the world.

Ik volgde:

 • 200hr yoga teacher training bij Yoga India Foundation, Rishikesh, India

Freya
Freya
Annoek
Annoek

Van jongs af aan heb ik graag gesport. Een vijftiental jaar geleden kwam ik minder aan sporten toe en kreeg ik allerlei lichamelijke klachten. In 2007 kwam ik voor het eerst in contact met Hatha Yoga en beoefende dit een 2-tal jaar. De klachten verminderden, ik begon terug meer te sporten maar yoga bleef mijn favoriet.

In 2013 vond ik mijn gading in Vinyasa Yoga, daarna werd het Yin Yoga. Uiteindelijk besliste ik in 2018 om een Yoga opleiding te volgen: 200u Yoga opleiding “The art of teaching yoga” bij Joachim Meire. Hiervoor ben ik mezelf, en mijn thuisfront, zo dankbaar dat ik dit gedaan heb!

Zelf hou ik zowel van een pittige fysieke (Yang Yoga)les als van een ontspannende Yin Yogales. Gaandeweg merk je dat yoga ook invloed heeft op je mentale toestand en mij heeft het veel weerbaarder gemaakt. Belangrijk, bij alle soorten sport, is naar je lichaam luisteren, je grenzen (leren) kennen en deze respecteren. Hopelijk tot binnenkort op de mat!

Ik volgde:

 • 4 maanden Pop Pilates-opleiding bij Casey Ho

 • 200u Teacher Training “The art af teaching yoga by Yogaloft en Joachim Meire”

 • 50u Yin Yoga & Anatomy Teacher Training bij The Functional Yoga

 • 50u Advanced Yin Yoga Teacher Training met Josée De Groot

In 2004 kwam Bert in contact met yoga in India. Zijn aanvankelijke scepsis ruimde al snel plaats voor nieuwsgierigheid én interesse werd passie. De groeiende honger naar kennis werd gestild door leraren uit voornamelijk de Krishnamacharya traditie. De buitenlandse opleidingen stapelden zich op en India werd een tweede thuis: Iyengar, Ashtanga Vinyasa, Sivananda, Satyananda, Hatha, Vipassana meditatie…, maar ook aanverwante opleidingen zoals massage en anatomie brachten Bert veel bij. Tevens is Bert de eerste Belg die gecertifieerd is in het Stretch Therapie systeem. Vorig jaar werkte hij een 5-jarige studie af bij Shri Yogeshwarananda Ashrama te Mechelen waarin hij zich verdiepte in de filosofische achtergrond van yoga.

Bert
Bert
Sofie
Sofie

Als account manager in advertising ben ik dagelijks aan de slag in een leuke, snelle en spannende omgeving met dagelijkse uitdagingen, deadlines en evoluties.

Sport is steeds een uitlaatklep geweest, ik bouwde kracht op, maar besefte toch dat ik de spanning niet volledig kon loslaten. Tijdens mijn zoektocht naar hoe ik meer rustpunten in mijn dagelijkse bezorgdheden en bezigheden kon creëren, en tegelijk toch energiek en vitaal in het leven te staan, kwam ik uit bij yoga. Binnen het uitgebreide aanbod ben ik o.a. blijven hangen aan ‘hatha yoga’, ‘(relax) yin’ en zeker de ‘yoga flow’.

Ik hoop anderen te inspireren om ook hun eigen balans in het leven te vinden, om dezelfde voordelen uit yoga te halen als ik: genieten, spanning loslaten, kracht opbouwen, herbronnen en bovenal een ontdekkingsreis naar binnen te maken.

Ik volgde:

 • Fit & Shape instructor by Clubjoy

 • Yoga-instructeur CVO

 • 200u Teacher Training  “The art af teaching yoga by Yogaloft en Joachim Meire”

Mijn passie voor yoga vond ik als 21 jarige in Spanje. Ik ben reeds heel mijn leven geboeid geweest door sport. Van rope-skipping naar dans tot atletiek en nog vele andere. Nooit volledig de moed gehad om me te volharden in deze sporten. Tot ik yoga ontdekte. Hierin vond/ vind ik het perfecte evenwicht tussen fysieke als mentale beoefening en voldoening. In de zomer van 2018 reisde ik een maand lang door Indonesië, waar ik ook de knoop doorhakte voor mezelf om meer te willen leren kennen over andere culturen en mijn passie voor yoga. Zo starte ik in 2018 de Vinyasa Yoga teacher training bij AntwerpYoga. Hier behaalde ik een 200 Hrs Yoga Alliance Diploma in 2019. Begin 2019 starte ik met mijn eigen eerste vinyasa lesjes te geven. Waar ik persoonlijk heel veel energie uit. Een belangrijk begrip in mijn leven is ‘balans’. Naast yoga hou ik ervan om te gaan lopen. Naast mijn dagelijkse portie fruit en groenten hou ik ervan om mezelf eens te verwennen met guilty pleasures.

Ik volgde:

 • 200u Yoga Alliance Antwerp Yoga

Eva
Eva
Maud
Maud

Ik volgde in 2008, tijdens mijn eerste zwangerschap, voor de eerste keer een yogales – zwangerschapsyoga. De liefde was meteen groot. Na mijn bevalling keerde ik terug naar de mat, en yoga heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

Ik zoek en vind in yoga een manier om de (mentale) drukte te ontvluchten, af te dalen in mijn lichaam, en ook daar steeds meer stress los te laten. Ik combineer graag de flow van een Vinyasa les met de rust van Yin. Kennis over het lichaam, die ik in verschillende opleidingen verzamelde, zorgt ervoor dat ik fysieke grenzen respecteer, en mezelf en de mensen die met mij trainen nooit tot het uiterste zal drijven. Samen zoeken we de practice die jou past..

Ik behaalde de volgende diploma’s:

 • Basic Vinyasa Teacher, bij Svaha Yoga

 • Perinatal Yoga Teacher

 • Postnatal Yoga Teacher bij Birthlight

 • Basic & Advanced Yin Yoga Teacher bij Joe Barnett