Wat is Mindfulness, wat zijn de voordelen en hoe er aan te beginnen?

Mindfulness is een mentale staat waarbij men zich bewust is van het huidige moment en zich niet laat meeslepen door afleidingen of gedachten over het verleden of de toekomst. Het omvat ook het vermogen om op een niet-oordelende manier bewust te zijn van onze ervaringen en gevoelens.

Er zijn verschillende voordelen van mindfulness, waaronder:

  1. Vermindering van stress en angst: mindfulness kan ons helpen om te leren omgaan met stress en angst op een gezonde manier, waardoor we ons rustiger en meer ontspannen voelen.

  2. Verbeterde concentratie: door ons te richten op het huidige moment en ons bewust te zijn van onze gedachten en gevoelens, kunnen we onze concentratie verbeteren en productiever zijn.

  3. Verbeterde relaties: mindfulness kan ons helpen om meer bewust te zijn van onze reacties en emoties in interacties met anderen, waardoor we betere relaties kunnen opbouwen.

  4. Verbeterde fysieke gezondheid: mindfulness kan ook helpen om de bloeddruk te verlagen, de slaap te verbeteren en de symptomen van chronische pijn te verminderen.

Als je wilt beginnen met mindfulness, zijn hier enkele tips:

  1. Begin met meditatie: meditatie is een belangrijk onderdeel van mindfulness en kan helpen om je te concentreren op het huidige moment. Begin met korte sessies en bouw ze langzaam op. Probeer 2 weken gratis het online platform met Yoga en Meditaties. klik hier

  2. Wees bewust van je ademhaling: focus op je ademhaling en hoe het door je lichaam stroomt. Dit kan helpen om je te concentreren en te ontspannen.

  3. Wees bewust van je zintuigen: observeer de wereld om je heen met aandacht voor de details en zonder oordeel.

  4. Oefen dagelijks: oefen mindfulness dagelijks en maak er een gewoonte van. Op die manier kun je de voordelen van mindfulness maximaliseren en het een integraal onderdeel van je leven maken.

Vorige
Vorige

Een Yoga Teacher Training, met een Yoga Alliance certificaat?

Volgende
Volgende

Een Yoga Teacher Training volgen