Een teacher training in functionele yoga, iets voor jou?


Een teacher training in functionele yoga

Functionele yoga is een vorm van yoga die zich richt op het verbeteren van de fysieke functie en het verminderen van pijn en ongemak in het dagelijks leven. Het is ontstaan uit de behoefte van veel mensen om hun yogabeoefening aan te passen aan hun individuele lichaamsbehoeften en -beperkingen.

Functionele yoga benadrukt het belang van lichaamsbewustzijn en de juiste uitlijning van houdingen om spanningen en pijn te verlichten. Het is gericht op het herstellen van de balans in het lichaam, het versterken van de kernspieren en het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten.

Een belangrijk aspect van functionele yoga is het gebruik van props zoals blokken, riemen en bolsters om de houdingen toegankelijker te maken voor mensen met beperkte flexibiliteit en mobiliteit. Dit stelt de beoefenaar in staat om dieper in een houding te komen zonder onnodige spanning of stress op het lichaam.

Functionele yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en lichaamstypes, inclusief mensen met fysieke beperkingen of blessures. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die een zittend beroep hebben en last hebben van rug-, nek- of schouderpijn.

Heb jij interesse in een Yoga Teacher training, ontdek ons aanbod op deze pagina. Twijfel niet en contacteer ons voor meer info.

Over het algemeen kan het volgen van een teacher training in functionele yoga je helpen om je eigen yogapraktijk te verdiepen en te verbeteren, en je de kennis en vaardigheden geven om anderen te helpen bij het vinden van meer comfort en gemak in hun eigen lichaam.



Vorige
Vorige

Zijn je stemmingswisselingen normaal?

Volgende
Volgende

Yoga helpt stress te verminderen