Workshop : Yin Yoga Myofascial Release

Tijdens deze workshop leer je meer over je bindweefsel, fascia en hoe je deze kunt manipuleren en gezond houden met verschillende bal technieken. Je werkt dieper door op stuggere plekken in je lichaam waar je met yin yoga niet altijd bij kan. Myofascial release helpt je om fascia soepel te houden en een vrije doorstroom van energie te bevorderen.

Na een korte theoretische toelichting ga je zelf aan de slag met je eigen setje tennisballen die je na de workshop mee naar huis mag nemen zodat je ook thuis aan gezonde fascia kan werken. Tot slot integreer je myofascial release in je yin practice met MyoYin.

Dit is een ideale gelegenheid om kennis te maken met myofascial release en Marieke Vliegen. In november komt ze namelijk een 25u Myofascial Release & Yin training verzorgen.

Workshop : Zondag 19 september van 10u30 tot 12u30.
Kies of je deelneemt in de studio of liever van thuis via live stream.
Investering in jezelf €35,- inclusief hand-out en setje tennisballen.

Info

 • Teacher: Marieke Vliegen

 • Datum:  Zondag 19 september 2021

 • Tijdstip: van 10u30 tot 12u30

 • Locatie : Kies of je deelneemt in de studio of liever van thuis via live stream.

 • Prijs: € 35 , inclusief hand-out en setje tennisballen.

 • Inschrijven : via momoyoga. De inschrijving is definitief na overschrijving op BE24 3631 7002 1438 (Zensa Yoga). Aantal plaatsen is beperkt!

Mindfulness 8 weken training

Wat is mindfulness?

Training van de aandacht in het huidige moment, waarbij getracht wordt de aandacht op een niet-oordelende en compassievolle manier te ontwikkelen.

Voordelen?

– Meer inzicht krijgen in de eigen gedachten, gevoelens en vastgeroeste denkpatronen; – Waarschuwingssignalen van je lichaam leren oppikken;
– Valkuilen ontdekken die tot overmatige stress leiden;
– Beter leren omgaan met tegenslagen, pijn, ontgoocheling, piekeren, perfectionisme en veranderlijke levensomstandigheden;
– Leren op een geweldloze manier te communiceren in moeilijke momenten;
– Leren tevreden te zijn met wat is en wie we nu zijn;
– Preventief werken tegen burn-out en depressie;
– Een eigen plan voor zelfzorg leren opmaken en dit toe te passen in je dagdagelijks leven.

Hoe?

– 8 Wekelijkse sessies die bestaan uit geleide meditaties, yogaoefeningen, mindful bewegen, communicatie oefeningen, toelichtingen rond stress, emoties, grenzen bewaken, acceptatie, zelfzorg,…

– Dagelijkse praktische thuisopdrachten van de oefeningen die tijdens de sessies werden besproken en ingeoefend. Zo leer je de aangeleerde vaardigheden toe te passen in je leven.

Deze 8-weken training combineert de programma’s MBSR (= Mindfulness-based Stress Reduction) en MBCT (= Mindfulness-based Cognitive Therapy). Het is een mooi samengaan van Westerse psychologie met Oosterse wijsheid.

Trainer?

Joeri Roelandt / 0486 91 92 70 / mindfulness@joeriroelandt.be

Info

 • Datum:  Telkens op vrijdagavond van 18u30 tot 21u (behalve 08/11 = maandagavond)

  22/10, 29/10, 8/11 (maandagavond), 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12/2021

 • Tijdstip: van 18u30 tot 21u

 • Locatie : Yogastudio Zensa Yoga – Stationsstraat 10 – 1745 Opwijk

 • Prijs: € 330 –  studenten, herhalen of kansenpas: €180 -> inbegrepen: een intake – 8 sessies van 2u30 – een handleiding – audiodownloads van de meditaties – een mooi en inspirerend werkboek – persoonlijke begeleiding)

 • Inschrijven : via deze link. Inschrijving is pas definitief na betaling op BNP Paribas Fortis BE98 0014 7554 4293. Aantal plaatsen is beperkt!

Training : 25u Myofascial Release & MyoYin 

Wil je meer leren over fascia, hoe je deze gezond houdt in combinatie met yin yoga? Dan is deze 3 daagse training vast iets voor jou! De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je leert meer over de achtergrond van fascia, wat is het (anatomische info), wat is de functie in je lichaam, welke klachten kan je ervaren in je fascia en heel belangrijk; met welke technieken houd je je fascia gezond.

Je gaat zelf uitgebreid aan de slag en leert verschillende baltherapietechnieken. Deze ga je vervolgens toepassen in MyoYin. Daarnaast verdiep je je in verschillende sequencing methodes. Deze training is geschikt voor zowel teachers als yogi’s & yogini’s met yin ervaring. Mail gerust als je twijfelt. Na het volgen van deze training ben je in staat om MyoYin te integreren in je lessen, maar ook ideaal om toe te passen in je eigen practice als je geen teacher bent.

Na afronding ontvang je een 25uur certificaat wanneer je alle 3 de dagen aanwezig bent geweest en huiswerkopdrachten hebt voldaan. De uren mogen geregistreerd bij Yoga Alliance. Kies of je deelneemt in de studio of liever van thuis via live stream. Investering in jezelf €450,- early bird tot 1 oktober, daarna standaardtarief  €500,- inclusief uitgebreid handboek.

Investering in jezelf : €450,- early bird tot 1 oktober, daarna standaardtarief  €500,  (inclusief uitgebreid handboek)

Betalen doe je op BE24 3631 7002 1438 (Zensa Yoga)

Indien de Corona-maatregelen het niet zouden toelaten om samen te komen, zal deze training online live gestreamd worden via Zoom.

De training bestaat uit contact uren aangevuld met een klein gedeelte zelfstudie en wordt gegeven door Marieke Vliegen. Marieke is een Yinspiration Trainer (E-RYT 200 Yoga Alliance registratie) en senior assistente van Jo Phee. Zij is de hoofd assistente van de founder van Yin yoga, Paul Grilley. Marieke assisteert haar lerares wereldwijd op frequente basis om haar kennis up to date te houden. De fundamenten van de training zijn dan ook gebaseerd op de theorie van Paul Grilley en aangevuld met de kennis van Yin yoga en Chinese geneeskunde van Jo Phee. Naast het verzorgen van wekelijkse yin lessen in Maastricht, geeft Marieke workshops en trainingen internationaal om haar yin kennis te delen.

Info

 • Teacher: Marieke Vliegen

 • Datum: Zaterdag 30/10, zondag 31/10, & maandag 1/11/2021

 • Tijdstip: telkens van 9.00 tot 17.30u (incl 1 uur lunchpauze)

 • Locatie : Kies of je deelneemt in de studio (stationsstraat 10, 1745 Opwijk) of liever van thuis via live stream.

 • prijs : €450,- early bird tot 1/10/2021, daarna standaardtarief  €500,  (inclusief uitgebreid handboek)

 • Inschrijven : Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar sarah@zensayoga.be.  Je krijgt dan een aanmeldingsformulier (met de algemene voorwaarden) toegestuurd dat je dient in te vullen en terug te bezorgen.  Je inschrijving wordt pas definitief als je het aanmeldformulier hebt ingevuld en het volledige bedrag hebt betaald.