Workshop: Selfcare Sunday met Leen - zondag 26/01 om 14u (tot 16u)

€ 26

Op vrijdag 24/01 hebben we een nieuwe maan, zaterdag vieren de Chinezen hun nieuw jaar en zondag tijdens onze workshop blenden we alles in het kader van onze Selfcare Sunday.  

Vele onder ons vinden de weg naar de yogamat omdat ze meer rust in hun hoofd willen en terug willen 'voelen'. Maar hoe doe je dit nu als je op de mat komt op een super drukke, alles loopt mis, stress op het werk, 'het is zo'n dag'- dag?

In deze workshop gebruiken we kleine tools zoals essentiële oliën, ademhaling, kristallen, de maan, ... voor meer kleine bewustwordingsmomenten tijdens onze dag.

-Waar: Zensa Yoga Opwijk - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk


-Wanneer: zondag 26/01/2020 van 14u tot 16u


-Voor wie: iedereen die zich me-time wil gunnen (geen yoga-ervaring nodig)


-Prijs: 26€ vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438 voor 18/01 om zeker te zijn van je plaats. We sluiten de inschrijvingen af op 19/01. Voor workshops vragen we steeds vooraf te betalen, dit in tegenstelling tot de gewone lessen op het uurrooster.

XXL-Class: Hot Yoga (90') & Yoga Nidra (30') - Sarah - vrijdag 07/02 om 19u30 (tot 21u30)

€ 26

We starten deze les met 90 min. Hot Yoga-houdingen aan een temperatuur van 40°. De eerste 60 min zijn staande houdingen, de 30 volgende min zijn liggende of zittende houdingen. Een hele uitdaging! 
De hitte ondersteunt de soepelheid van de gewrichten en versoepelt eventuele stijve spieren. Je bouwt kracht op. Bij elke houding stroomt er vers bloed doorheen je lichaam. Je lichaam krijgt extra zuurstof en herstelt. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Hot Yoga is werken en bewegen, het geeft een verdieping in jezelf. 
De laatste 30 min houden we voor de Yoga Nidra, waarbij de temperatuur wordt behouden, maar jij lekker neerlegt. Je wordt met een zachte stem begeleidt naar jouw moment van rust waar je als het ware balanceert tussen slaap en wakker zijn. Visualisaties, bodyscan en ademhaling helpen je om je 'mind' en 'body' helemaal te ontspannen. 

*Waar: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

*Voor wie: voor iedereen, of je nu al yoga gedaan hebt of niet, maakt niet uit. Iedereen is welkom. Jong en oud.

*Wanneer: vrijdag 07/02 van 19u30 tot 21u30

*Prijs: 26€ kan betaald worden met een losse beurt voor 2u, of met 6-maanden- of jaarabonnement.
Het bedrag van 26€ kan je overschrijven op BE24 3631 7002 1438, voor 01/02, op 02/02 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.

*Kledij: wat doe je aan? Niet te veel, een shortje en top, of t-shirt met korte mouwen zijn meer dan voldoende.

*Praktisch: Drink minstens 1Liter water tot 1u voor de workshop begint, na de les vul je je tekorten aan.
Je kan je flesje water meebrengen, dat kan je terug bijvullen indien nodig. Breng een grote antislip-handdoek of gripdoek mee, indien je die niet hebt, kan je die bij ons huren aan 2€ of kopen voor 20€. Kom op tijd, de deuren sluiten om 19u30. Parkeren doe je in de Stationsstraat (gebruik dan je parkeerschijf), of straten rondom. Kom je met de fiets, zet die dan veilig binnen bij ons.

Valentijn-special: Hot Yoga Duo-les - Erik - woensdag 12/02 om 19u (tot 20u30)

€ 19,5

Hot Yoga bij Zensa Yoga betekent fun. Maar nu deel je die fun met 2. Het wordt een hartverwarmende les ❤️ waarbij je sommige oefeningen per 2 doet, en dus misschien dieper in de houding gaat, maar dat is niet het uiteindelijke doel: het doel is een andere ervaring op te doen door dat iemand je in een houding helpt, en uiteraard is FUN ons hoofddoel!

Kom met een vriend/vriendin, collega, buur, zus of broer, nicht of neef,... iedereen met of zonder ervaring van harte welkom

Deze yogales van 90min wordt gegeven in de yogastudio die verwarmd is tot 40° graden. De hitte ondersteunt de soepelheid van de gewrichten en versoepelt eventuele stijve spieren. Tevens bouw je kracht op. Elke houding werkt op een specifiek deel van je lichaam, geeft je organen, bloedvaten, ligamenten, en alle spieren alles wat ze nodig hebben om te herstellen, optimaal te functioneren en een uitstekende gezondheid te behouden. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Hot Yoga is werken en bewegen, het geeft een verdieping in jezelf. Resultaat : je krijgt een heel goed gevoel door de endorfines die vrij komen (gelukshormoon), alsof je dagen op wolkjes loopt. Hot Yoga wordt aangewezen voor het handhaven van de cardiovasculaire gezondheid. Bovendien werkt Hot Yoga reinigend. Het zet je poriën open waardoor je afvalstoffen en toxines naar buiten komen. Hoe meer je zweet, hoe meer je lichaam wordt gezuiverd. Het stimuleren en reinigen van het energetische lichaam vergroot dus niet alleen het geestelijk welzijn, maar je krijgt er ook een sterk, gespierd en flexibel lichaam van.

Opgelet: Doordat de ruimte op 40° is opgewarmd, ervaar je deze yogastijl als enorm intens. Dit is de meest intense yogastijl die er bestaat. Hot Yoga vereist een goede basis-gezondheid. Algemeen wordt aangenomen dat mensen die reeds sporten en veel bewegen, deze yogastijl ervaren als een fantastische aanvulling. Sommigen zweren er bij en doen enkel Hot Yoga. Ben je iemand die graag in een sauna of stoombad zit, dan zal Hot Yoga hoogstwaarschijnlijk jouw ding zijn!

Opgelet: drink 1,5 liter water voor de les start. Tijdens de les mag je in kleine slokjes drinken, en na de les vul je je tekorten terug aan.
-> Er is 1 douche beschikbaar in de yogastudio. Om iedereen de kans te geven om te kunnen douchen, dringen we aan om max. 2 min. te douchen, zo moet niemand te lang wachten.

😅 Waar: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk
😅 Wanneer: woensdag 12/02 - van 19u tot 20u30
😅 Voor iedereen die een yogales op 40 graden wil meepikken met of zonder partner in crime 😅
😅 Prijs: 19,5€ vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438, of ter plaatse te betalen via Payconiq of cash (OPGELET: geen Bancontact!)

👌 www.zensayoga.be

Mindfulness: 8-weken training met Joeri Roelandt - start vrijdag 14/02 om 19u (tot 21u45) en volgende vrijdagen 21/02, 28/02, 06/03, 13/03, 20/03, 27/03, 03/04

€ 300

Wat is mindfulness?
Training van de aandacht in het huidige moment, waarbij getracht wordt de aandacht op een niet-oordelende en compassievolle manier te ontwikkelen.

Voordelen?
- Meer inzicht krijgen in de eigen gedachten, gevoelens en vastgeroeste denkpatronen; - Waarschuwingssignalen van je lichaam leren oppikken;
- Valkuilen ontdekken die tot overmatige stress leiden;
- Beter leren omgaan met tegenslagen, pijn, ontgoocheling, piekeren, perfectionisme en
veranderlijke levensomstandigheden;
- Leren op een geweldloze manier te communiceren in moeilijke momenten;
- Leren tevreden te zijn met wat is en wie we nu zijn;
- Preventief werken tegen burn-out en depressie;
- Een eigen plan voor zelfzorg leren opmaken en dit toe te passen in je dagdagelijks
leven.

Hoe?
- 8 Wekelijkse sessies die bestaan uit geleide meditaties, yogaoefeningen, mindful bewegen, communicatie oefeningen, toelichtingen rond stress, emoties, grenzen bewaken, acceptatie, zelfzorg,...
- Dagelijkse praktische thuisopdrachten van de oefeningen die tijdens de sessies werden besproken en ingeoefend. Zo leer je de aangeleerde vaardigheden toe te passen in je leven.
Deze 8 weken training combineert de programma’s MBSR (= Mindfulness-based Stress Reduction) en MBCT (= Mindfulness-based Cognitive Therapy). Het is een mooi samengaan van Westerse psychologie met Oosterse wijsheid.

Teacher?
Joeri Roelandt - sinds 2014 gediplomeerd I AM Mindfulnesstrainer MBSR & MBCT

Wanneer?
8 vrijdagavonden van 19u tot 21u45 = elke vrijdagavond vanaf 14/02 (en op vrijdagen 21/02, 28/02, 06/03, 13/03, 20/03, 27/03, 03/04)

Prijs?
300€ voor de volledige training van 22u.  

Inschrijven?
Voor aanvang van de training het bedrag van 300€ volstorten op BE98 0014 7554 4293 met vermelding van je naam en 'Mindfulness-training Zensa Yoga' - stuur inschrijvingsmail naar mindfulness@joeriroelandt.be

Aantal plaatsen?
beperkt max 15!

Inbegrepen?
Een intake - 8 sessies van 2u45 - een handleiding - audiodownloads van de meditaties - een mooi inspirerend werkboek - persoonlijke begeleiding.

Vragen?
mindfulness@joeriroelandt.be

Workshop: Yoga filosofie (deel 2) met Freya - zondag 16/02 om 14u30 (tot 16u)

€ 19,5

Yoga zoals we het vandaag voornamelijk kennen, het fysieke, de asanas, is maar één deel van een veel groter verhaal. Yoga is een levensstijl waarbij het in balans brengen van onszelf centraal staat. De verbinding tussen ons lichaam, geest en ziel. Je hebt waarschijnlijk zelf al gemerkt dat yoga naast je sterker of soepeler maken, ook je tot rust kan brengen of net dingen los maakt. 

 

Waar is het yoga verhaal duizenden jaren geleden begonnen en hoe werd het toen beoefend? We duiken in het achtvoudige pad van yoga volgens de leer van Patanjali, één van de klassieke teksten aan de basis van de yoga filosofie. Delen hiervan zullen je bekend voorkomen zoals de Pranayama (ademhalingstechnieken), anderen zullen helemaal nieuw zijn voor jou, zoals Samadhi (gelukzaligheid). Wat zijn onze 5 lichamen of onze 3 naturen? Of heb je al gehoord over de 4 yoga scholen? Leer hoe het allemaal ontstaan is en wat de diepere betekenis is en verrijk zo je yoga-ervaring en neem het mee in je dagdagelijkse leven.

 

*Waar: Zensa Yoga Opwijk, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk

*Wanneer: zondag 16/02 van 14u30 tot 16u

*Voor wie: iedereen (geen voorkennis of geen yoga-ervaring nodig)

*Prijs: 19,5€ over te schrijven op rekening BE 24 3631 7002 1438, of cash te betalen ter plaatse, of via Payconiq ter plaatse.

 

➡️ Plaatsen beperkt! Alle info en inschrijving via www.zensayoga.be/workshops

Workshop: voor een gezonde rug met Backmitra - vrijdag 21/02 om 19u30 (tot 22u)

€ 39

Ben je snel moe en zou je best een beetje extra energie kunnen gebruiken? Heb je last van stress en voel je je vaak gespannen?

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische yogahoudingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken.

Je zal voelen dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Door zelf aan de slag te gaan met de oefeningen die je tijdens de workshop hebt geleerd krijg je meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn, van energie en lichtheid.

Voor wie is deze workshop?
• Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
• Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.
• Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Waar?
• Zensa Yoga Opwijk - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

Prijs?
• Je betaalt 39€ voor deze unieke workshop: over te schrijven op BE24 3631 7001 1438 voor 14/02/2020, na ontvangst van jouw betaling is je plaats gegarandeerd. We sluiten de inschrijvingen af op 15/02. Deze workshop kan je niet betalen met een bestaande beurtenkaart of abonnement. Deze workshop wordt niet terugbetaald, je kan iemand anders in je plaats laten komen als je zelf niet meer kan komen. 

Yoga-stretch-workshop: 'dieper in stretch' met Bert Peeters - zondag 23/02 om 14u (tot 17u)

€ 45

Deze workshop bouwt verder op de vorige principes en is ontworpen om de eindhoudingen van yoga veilig te kunnen bereiken maar is in feite voor iedereen die op zoek is naar functionele flexibiliteit zoals dansers, gymnasten, krijgskunstenaars, paaldansers,.. Er komen solo en partner oefeningen aan bod om op een veilige manier te komen tot: volledige heupmobiliteit , de squat (malasana), zittende voorwaartse buiging (paschimottanasana), upavishta konasana met de buik op de grond, volledige backbend.

Over Bert Peeters:
Bert is een fulltime yogaleraar en stretchtherapiecoach. Hij had zelf een hernia in de onderrug en gebruikte de technieken die in de cursus aan bod komen om hiervan verlost te geraken. Hij brengt zijn gedegen anatomische kennis op een humoristische manier over op zijn studenten.

*Wanneer: zondag 23/02/2020 van 14u tot 17u

*Waar: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

*Voor wie: voor iedereen, of je nu al yoga gedaan hebt of niet, maakt niet uit. Iedereen is welkom. Jong en oud.

*Prijs: 45€ NIET TE BETALEN MET EEN ABONNEMENT OF STRIPPENKAART (of beurtenkaart) VAN ZENSA YOGA
-> vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438, voor 15/02. Op 16/02 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.

➡️ Je inschrijving is pas definitief na betaling/ het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.

ALLE INFO op: www.zensayoga.be/workshops

Workshop: introductie Yin Yoga & Chinese Geneeskunde met Marieke Vliegen - zondag 01/03 om 14u30 (tot 17u)

€ 40

Zensa Yoga en Marieke Vlieghe nemen je mee voor een introductie in Yin Yoga en Chinese Geneeskunde. 

In yin yoga worden houdingen enkele minuten vast gehouden met als doel ruimte te creëren in het bindweefsel en rust in de stroom van je gedachten. Spierspanning wordt zo veel mogelijk los gelaten en je wordt ondersteund door o.a. kussens om je over te geven aan de houding en energie terug te geven aan het lichaam. De wijsheden uit het oosten worden vanuit de 5 elementen theorie verweven in je yin yoga practice. Vanuit de Chinese geneeskunde gaan we kijken hoe het bijvoorbeeld komt dat je aan het aarden bent door je bovenbeen te stretchen of je angst reguleert door te werken met de achterkant van je been. Nieuwsgierig? 

Op zondag 01/03 vertelt Marieke Vliegen je tijdens deze introductie workshop meer over de kennis uit het oosten, is er een yin practice die je elementen in alle rust aan bod laat komen en mag je tot slot weg zinken in diepe ontspanning tijdens een meridiaan nidra die je liggend ondergaat. Een moment om op te laden.

Kom je ook? Wij kijken er al naar uit.
Marieke is een Yinspiration trainer en komt uit Maastricht en is assistante van Jo Phee, oprichtster van Yinspiration school voor Yin Yoga. Ze deelt haar kennis en passie over yin yoga en chinese geneeskunde in workshops en teacher trainingen internationaal. 

Instagram:mariekeyinyoga

*Waar: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

*Wanneer: zondag 01/03 van 14u30 tot 17u

*Voor wie: iedereen; geen voorkennis in yoga of yin yoga nodig

*Prijs: 40€ NIET TE BETALEN MET EEN ABONNEMENT OF STRIPPENKAART (of beurtenkaart) VAN ZENSA YOGA
-> vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438, voor 21/02. Op 22/02 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.
Je inschrijving is pas definitief na betaling/ het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.

➡️ Vanaf vrijdag 17/04 zal Marieke Vliegen een 3-daagse Yin Yoga Teacher Training geven bij Zensa Yoga. Deze gaan door op vrijdag 17/04, zaterdag 18/04 en zondag 19/04 telkens van 9u tot 18u. Hiermee kan je het certificaat behalen van 25u die ook erkend is bij Yoga Alliance.

➡️ ALLE INFO en inschrijving op: www.zensayoga.be/specials
of www.zensayoga.be/teachertraining

Workshop: Upside down - Leen - zondag 08/03 van 14u (tot 16u)

€ 26

Kom je vaak in je automatische piloot en hoor je je innerlijke criticus teveel hetzelfde zeggen… jij hebt steeds dezelfde kijk op de dingen en je vervalt in je oude patronen.  Dan kan je misschien eens de gebeurtenissen/feiten rondom jou vanuit een ander perspectief bekijken, of zelfs onderste boven… Met enige moed, en zachtmoedige durf, ga je dan ondersteboven staan in een bepaalde houding, waartoe Leen je naartoe begeleid.  En heb je er die dag geen zin in, dan hoeft het ook helemaal niet.  Dan blijf je lekker in de opbouwende gekende yogahoudingen, je bewandelt de weg er naar toe, om dan de piekhoudingen die meestal ondersteboven zullen zijn, aan jou te laten voorbijgaan.  De wereld, jouw leven eens vanuit een ander standpunt bekijken kan je misschien wel nieuwe mooie inzichten geven.

Geen ervaring? Geen probleem. Juist dan is yoga goed voor je. Je hoeft niets te "kunnen" om met deze les te beginnen. Het gaat om jouw persoonlijke beleving en ontwikkeling. Het is voor iedereen een uniek bewustwordingsproces wat zich langzaam ontwikkelt, ieder op zijn eigen wijze. En daar begeleidt Leen je graag in. Met de nodige materialen kan heel veilig en rustig gewerkt worden. Belangrijk om te weten is dat je de ondersteboven-houdingen niet hoeft uit te voeren. Alleen al de weg ernaar toe bewandelen is op zich al de moeite waard. Bij Zensa Yoga 'moet' je helemaal niets.

-Waar: Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk
-Wanneer: zondag 08/03 om van 14u tot 16u
-Prijs: 26€ te storten op BE24 3631 7002 1438 voor 01/03, op 02/03 sluiten de inschrijvingen af.  Je kan deze workshop betalen met een 6-maanden- of jaarabonnement.  Deze workshop kan niet terugbetaald worden.  Indien je toch niet kan komen, stuur je gerust iemand anders in jouw plaats.

Workshop: Roll & Release - Leen - zondag 15/03 om 14u (tot 16u)

€ 26

Roll & Release is een vorm van Yin Yoga die gericht is op zelfheling. We gebruiken hulpmiddelen zoals tennisballen, foamrollers en yogablokken om diepere lagen van spanning in de spieren en de mio fascia, het weefsel in en rond onze spieren, los te maken. Roll & Release is gericht op het loslaten van deze spanningen, de pijn die ermee gepaard gaat, en hopelijk ook de emotionele, stress gerelateerde lading die vaak de veroorzaker is.  Ideaal voor iedereen die spanningen en pijn in hun lichaam willen leren losmaken.   Ook als sporter is deze les onontbeerlijk (jouw sportprestaties zullen er gegarandeerd op vooruit gaan). 

* Waar: Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk

* Wanneer: zondag 15/03 om 14u (tot 16u)

* Voor wie: iedereen met of zonder yoga-ervaring

*Prijs: 26€ te storten op BE24 3631 7002 1438 voor 10/03.  Op 11/03 sluiten we de inschrijvingen af, en dien je betaalt te hebben als je wenst deel te nemen.  Plaatsen zijn beperkt!

➡️ Inschrijving noodzakelijk via link hieronder

Relax & Restore Immersion Weekend: zaterdag 21/03 en zondag 22/03 telkens van 14u tot 18u

€ 120 (of indien 1 namiddag: 65€ per dag)

*Wat houdt dit Relax & Restore Immersion Weekend juist in:
Door tijd voor jezelf te nemen om diep te ontspannen zal je 'herstellen'. We kunnen niet 'snel snel' diep ontspannen. Om te ontspannen is er tijd nodig, tijd voor een reset, reboot en 'restore' van je cellen. Je werkt in op je zenuwstelsel dat jij dan het signaal van rust en relaxatie gaat sturen: je heelt en geneest ... Je ervaart een gelukzalig gevoel, je zakt weg in een diepe dimensie van rust.

De zeer zachte Restorative Yoga houdingen zijn voor iedereen toegankelijk, zelfs ook al heb je nog nooit yoga gedaan, zelfs ook al ben je weinig mobiel.

In de houdingen wordt je heel erg 'ondersteund' door kussens, dekens, alles wat nodig is om zeer veel comfort te ervaren.

Je zal tevens kennismaken met meditatie.

*Wanneer: op zaterdag 21/03 van 14u tot 18u  
en op zondag 22/03 van 14u tot 18u 

*Voor wie: voor iedereen die diepe rust en ontspanning wil ervaren, geen ervaring nodig. Iedereen welkom.

*Waar: in onze eigen yogastudio: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - Opwijk. Je hoeft dus niet naar exotische oorden te gaan, het is lekker dichtbij.

*Praktisch:
Deelnemen kan de beide dagen: je zal dan het diepst ontspannen. Indien je enkel 1 van beide dagen kan komen, kan dat ook, maar je zal dan net iets minder diepte gaan ervaren. Zoals je weet, dien je je tijd te nemen om diep te ontspannen.
Doe losse kledij aan, liefst niets dat knelt. Een losse joggingsbroek of legging met een gilet en t-shirt onder en kousen zijn perfect. Alle materialen (dekens, kussens, matten,...) zijn gratis beschikbaar in de studio.

*Prijs:
Voor het hele weekend: zaterdagnamiddag 21/03 en zondagnamiddag 22/03 van 14u tot 18u: 
120€
Voor 1 enkele namiddag van 14u tot 18u zaterdag 21/03 of zondag 22/03: 65€
-> Schrijf het bedrag voor 1 dag of voor het volledige weekend over op BE24 3631 7002 1438 voor 14/03. Op 15/03 sluiten we de inschrijvingen definitief af.

(Voor en na de workshop: is er thee en water gratis te krijgen, en kan je gratis een gezond tussendoortje nuttigen)

Therapeutische heup workshop 'Happy Hips' met Annick Cuvelier - zondag 29/03 om 14u (tot 17u)

€ 45

In deze therapeutische heup workshop bekijken we de werking van ons heupgewricht en komen we alles te weten over hoe we onze heupen gezond kunnen houden.
We zijn allemaal heel soepel geboren en worden stijver naarmate we ouder worden. Een van de belangrijkste redenen voor stijfheid in de heupen is onze zittende levensstijl. “Zitten is het nieuwe roken” wordt nu gezegd.
Daarnaast zijn onze heupen ook onderhevig aan slijtage en is het nodig de heupen te versterken willen we blessures voorkomen zoals osteoarthritis, sciatica, heup vervangingen. Blessures hebben niet alleen een impact op je heupen maar zullen ook de rug en knieën beïnvloeden.
In deze workshops leer je je heupen beter kennen en krijg je praktische oefeningen mee om aan stabiliteit en souplesse te werken 
Deze workshop is toegankelijk voor alle niveaus. 
-------------------
We starten met een korte sessie anatomie van het heupgewricht, structuur van ons bekken en de voornaamste spieren rond de heupen.
Daarna gaan we werken aan stabiliteit en souplesse van de heupen. Eerst focussen we op de verschillende spieren rond het heupgewricht. Waar heb je nood aan stabiliteit en welke delen wil je soupeler maken en welke yoga houdingen helpen je daarbij? We werken rond uitlijning van veelvoorkomende asana’s, van eenvoudige tot meer challenging poses.
Daarna gaan we over op een trage flow.
We eindigen de les met een deugddoende myofascia roll en release (tennisballen werk)
Iedereen welkom!!
--------------------------------------------------
Onze heupen dragen heel veel gewicht wat een zekere stabiliteit vraagt in het gewricht. Tegelijkertijd willen we voldoende flexibiliteit om ons gewricht gezond te houden. We willen namelijk dat ons dijbeen mooi in het gewricht kan roteren. Te veel druk op het gewricht creëert wrijving en slijtage. Balans tussen flexibiliteit en stabiliteit is belangrijk.
Door het vele zitten gaan bepaalde spieren verkorten en/of zwakker worden. 
Sommigen van ons hebben de gewoonte om echt in onze heupen te gaan hangen en dat zorgt voor slijtage van het heupgewricht. Tijdens onze yoga practice gebeurt dat vaak onbewust als we lange sequences hebben en we moe geraken.
Sporters hebben er alle belang bij om de heupen sterker te maken, de dieperliggende gluteus med biedt een belangrijke rol bij de stabiliteit van de heupen.
Om de heupen op lange termijn gezond te houden willen we dat alle delen rond het gewricht samenwerken. In een gewricht heb je verchillende delen die zorgen voor stabiliteit, het kraakbeen, de legamenten de pezen vormen de pasieve stabiliteit. Daarnaast heb je heel veel verschillende spieren die je kan activeren om je gewricht stabieler te maken; dieperliggende kleine spiertjes en de grote spieren.  
Je kunt de vergelijking maken met de veren van een trampoline. Als er een veer breekt, dan werkt de trampoline nog, maar moeten andere veren harder werken waardoor ze met de tijd misschien uitrekken of breken. Met de spieren rond het gewricht is het net hetzelfde, je wil dat de grotere spiergroepen en ook de dieperliggende spieren samenwerken om het gewricht gezond te houden.
Als je nog lang wil yoga beöefenen, bewegen en sporten, hou dan je heupen gezond.

*Waar: Zensa Yoga - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

*Wanneer: Zondag 29/03 van 14u tot 17u

*Voor wie: voor iedereen, geen yoga-ervaring vereist

*Prijs: 45€ NIET TE BETALEN MET EEN ABONNEMENT OF STRIPPENKAART (of beurtenkaart) VAN ZENSA YOGA
-> vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438, voor 21/03. Op 22/03 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.
Je inschrijving is pas definitief na betaling/ het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.

ALLE INFO op: www.zensayoga.be/specials

Diep ontspannen in helend Klankbad - Annika Vandevelde - Paasmaandag 13/04 om 11u (tot 12u30)

€ 30

Waarom deze workshop?

Lang voor je kan zien, kan je al horen - je moeders hartslag, het ruisen van haar bloed, het rommelen van haar spijsvertering. 
Een klankbad dompelt je opnieuw onder in een wereld van geluid. De lage trillingen van de gong, de zuivere tonen van de kristallen of harmoniën van de koperen schalen uit de Himalaya, het zachte ruisen van een regenstaf of de diepe golven van de donderdrum. 
Deze geluiden hebben zowel een stimulerende als een ontspannende werking, net zoals de geluiden in de natuur.


Wat kan je verwachten bij een klankbad?

Een klankbad voelt als een diepe massage, met geluid dit keer. Het is een van de meest eenvoudige manieren van mediteren, het geluid leidt je gedachten en gevoelens. 
Enige ervaring is niet nodig, en vermits dit een passieve workshop is, is het enige wat je moet doen, je lekker neervleien op een matje.
Het geluid doet de rest.

Wat zijn de voordelen van een klankbad?

Ons lichaam trilt vanzelf mee met de vibraties, waardoor je ademhaling dieper wordt, je hartslag vertraagt, je hersengolven langer worden, en je een gevoel van diepe ontspanning ervaart. De klanken werken rechtstreeks in op welbepaalde delen van je lichaam, brengen deze weer in balans, en helpen blokkades (fysiek, mentaal, emotioneel) op te lossen.
De specifieke opbouw van dit klankbad en de zorgvuldige keuze van de instrumenten zorgen ervoor dat je hersenen van een gewone, alerte Beta- staat overgaan in een Alpha-Theta of zelfs in een volledige Theta-staat. Dit is de meest ontspannen en heel creatieve staat waarin je toch bewust bent. Je hersenen krijgen als het ware een 'reset'. Dit is de fase waarin we heel creatief en oplossingsgericht zijn.
Een klankbad kan ook therapeutisch aangewend worden.

Voor wie?

Voor iedereen die wel eens stress ervaart, moeite heeft om uit het hoofd te komen, regelmatig overprikkeld is of zij die eens iets nieuws willen proberen. 

*Waar: Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk
*Wanneer: Paasmaandag 13/04 om 11u (tot 12u30)
*Voor wie: voor iedereen vanaf 16j
*Prijs: 30€ - NIET TE BETALEN MET EEN ABONNEMENT OF STRIPPENKAART (of beurtenkaart) VAN ZENSA YOGA
-> vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438, voor 07/04, want op 07/04 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.

Je inschrijving is pas definitief na betaling/ het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.

Weet je van jezelf dat je gevoelig bent aan geluid, breng oordoppen mee. Twijfel je, breng dan oordoppen mee.

Workshop: voor een gezonde rug met Backmitra - vrijdag 24/04 om 19u30 (tot 22u)

€ 39

Ben je snel moe en zou je best een beetje extra energie kunnen gebruiken? Heb je last van stress en voel je je vaak gespannen?

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische yogahoudingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken.

Je zal voelen dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Door zelf aan de slag te gaan met de oefeningen die je tijdens de workshop hebt geleerd krijg je meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn, van energie en lichtheid.

Voor wie is deze workshop?
• Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
• Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.
• Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Waar?
• Zensa Yoga Opwijk - Stationsstraat 10 - 1745 Opwijk

Prijs?
• Je betaalt 39€ voor deze unieke workshop: over te schrijven op BE24 3631 7001 1438 voor 18/04/2020, na ontvangst van jouw betaling is je plaats gegarandeerd. We sluiten de inschrijvingen af op 19/04. Deze workshop kan je niet betalen met een bestaande beurtenkaart of abonnement. Deze workshop wordt niet terugbetaald, je kan iemand anders in je plaats laten komen als je zelf niet meer kan komen. 

Please reload

volg ons 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2019 by Zensa Yoga Opwijk