Welcome to Zensa Yoga Opwijk

A Yogastudio for everyone

Hi! Welcome to the Zensa Yoga Opwijk website. I’m Sarah, dreamt about having my own yoga studio one day, where I can slow people down and help them to live a more conscious life. Finally the day has come and together with my teachers, we are looking forward to meeting you all.

With 2 specially equipped halls, a relax area and a wonderful garden with big pond, Zensa wants to be the place where you come at peace. A wide range of classes with different styles of yoga and pilates emphasizes the movement with and the feeling of the body. You’ll learn living in the moment, listening to your body and your breath will become your loyal partner. You’ll experience more balance in your body, in your mind and in your daily life.

Zensa wants to be the place where working out and relaxing go hand in hand. Where everyone feels welcome: young and old, beginners and experienced practitioners. We are unique in our region, offering over 20 classes weekly, ranging from Pop Pilates to restorative yoga and mindfulness.

Are you longing for some rest, a space to be yourself? Do you need a moment by yourself? Come and try it out any time you want.

Namasté, Sarah

Populaire Lessen

Meer Lessen
Boek je les
Meer Lessen
Boek je les

Waarom Zensa Yoga

Etiam imperdiet imperdiet orci. Nunc nec neque. Phasellus leo dolor, tempus non, auctor et, hendrerit quis, nisi.

Foto’s

Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum blandit vel, luctus pulvinar.

Voor meer foto’s

Klik Hier

Voor meer foto’s

Klik Hier

Onze Nieuwsbrief

Ons Team

Sarah
Sarah

Als kind hield ik enorm van bewegen en vooral van turnen en ballet. Op m’n 18de belandde ik eerder toevallig in een groepsles Tae Bo en kreeg ik de smaak te pakken.  Op m’n 21ste gaf ik mijn eerste groepslessen Tae Bo en turnen voor 50+.  Op zoek naar nog wat verdieping en variatie, volgde ik de ClubJoy Instructor opleidingen. Jaren gaf ik groepslessen spinning, BBB, step, battle, X-Core, abs-strength en intervaltraining.  Toen ik op zoek ging naar iets rustigere lessen, ontdekte ik Yoga: ik verdiepte me in verschillende stijlen en had meteen een passie.

Ik volgde:

 • 200u Yoga-opleiding The art of teaching yoga bij Yogaloft – Joachim Meire

 • 50u Yin Yoga-opleiding bij Yoga Garden – Marcel Vande Vis

 • 60u Nidra Yoga-opleiding bij Yogalife – Manoj Bhanot

 • ClubJoy Yoga Teacher Training – Katrien Baert

 • Teacher Training Yoga for Fibromyalgia – Sampoorna

 • 60u Kinderyoga-opleiding bij Helen Purperhart

 • Pop Pilates-opleiding bij Casey Ho

 • Talrijke workshops & speciale lessen rond zeer gevarieerde thema’s: Chair Yoga, alignment Teacher Training Bikram Yoga,…

In het verleden heb ik overal in Vlaanderen yogalessen gevolgd. Probeersels hier en daar, maar yoga leek toch mijn ding niet te zijn. Tot ik in 2017 een aantal maanden in de Filipijnen verbleef en mijn depressie zijn kop boven water stak. Ik was zoekende naar mezelf en een plek waar ik thuis hoorde. In de Filipijnen begon ik aan een yoga retreat en daar pas begreep ik eindelijk waar yoga om draaide. Veel meer om het mentale, het spirituele dan het fysieke. De volgende acht maanden hielp yoga me mijn hoofd boven water te houden tijdens mijn depressie. Ik leerde loslaten, vergeven en mezelf graag zien. Ik kwam meer in contact met mijn innerlijke kind en kreeg andere inzichten. Yoga voelde als thuis komen, alsof ik eindelijk op een plek was waar ik altijd al hoorde te zijn. Yoga brengt mij innerlijke rust, dat ik altijd ben waar ik hoor te zijn. Als snel volgde de beslissing dat dit was wat ik wou doen, mensen helpen hun innerlijke rust en eigenliefde terug te vinden. Ik koos ervoor om mijn opleiding te volgen aan de bron, waar het allemaal is ontstaan, in India. Voor mijn yoga opleiding reisde ik naar Rishikesh, India, the yoga capital of the world.

Ik volgde:

 • 200hr yoga teacher training bij Yoga India Foundation, Rishikesh, India

Freya
Freya
Sofie
Sofie

Als account manager in advertising ben ik dagelijks aan de slag in een leuke, snelle en spannende omgeving met dagelijkse uitdagingen, deadlines en evoluties.

Sport is steeds een uitlaatklep geweest, ik bouwde kracht op, maar besefte toch dat ik de spanning niet volledig kon loslaten. Tijdens mijn zoektocht naar hoe ik meer rustpunten in mijn dagelijkse bezorgdheden en bezigheden kon creëren, en tegelijk toch energiek en vitaal in het leven te staan, kwam ik uit bij yoga. Binnen het uitgebreide aanbod ben ik o.a. blijven hangen aan ‘hatha yoga’, ‘(relax) yin’ en zeker de ‘yoga flow’.

Ik hoop anderen te inspireren om ook hun eigen balans in het leven te vinden, om dezelfde voordelen uit yoga te halen als ik: genieten, spanning loslaten, kracht opbouwen, herbronnen en bovenal een ontdekkingsreis naar binnen te maken.

Ik volgde:

 • Fit & Shape instructor by Clubjoy

 • Yoga-instructeur CVO

 • 200u Teacher Training  “The art af teaching yoga by Yogaloft en Joachim Meire”

Mama, creatieve duizendpoot, levensgenieter en gepassioneerd door de natuur, dieren, kinderen, bewust- & natuurlijkleven, yoga en creativiteit. Omdat ik van mijn passie mijn beroep wou maken richte ik mijn praktijk Natuurlijk Bewust (www.natuurlijkbewust.be) op, een praktijk voor mens, kind en dier.

Ik geef met heel veel passie peuteryoga, kleuteryoga, kinderyoga, ouder-kind yoga en mama-baby yoga. Daarnaast geef ik ook yoga op school en in het kinderdagverblijf.

Tijdens mijn kinderyogalessen beleven kinderen een yoga avontuur of werken we rond een thema met als hoofdingrediënt plezier, spelenderwijs gaan we op ontdekkingsreis. Kinderen leren op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier zichzelf, hun lichaam, hun mogelijkheden en hun grenzen ontdekken. Ze leren ontspannen en rust vinden.

Tijdens mijn ouder-kind lessen doe je samen aan kinderyoga en staat de verbinding ouder-kind centraal. Samen bewegen, ontspannen en van elkaar genieten. Pure quality time!

Hopelijk tot snel in één van mijn lessen.

Ik volgde:

 • 95uur RCYT kinderyogaopleiding bij Helen Purperhart

Patsy
Patsy
Annoek
Annoek

Van jongs af aan heb ik graag gesport. Een vijftiental jaar geleden kwam ik minder aan sporten toe en kreeg ik allerlei lichamelijke klachten. In 2007 kwam ik voor het eerst in contact met Hatha Yoga en beoefende dit een 2-tal jaar. De klachten verminderden, ik begon terug meer te sporten maar yoga bleef mijn favoriet.

In 2013 vond ik mijn gading in Vinyasa Yoga, daarna werd het Yin Yoga (dankzij Maud ????). Uiteindelijk besliste ik in 2018 om een Yoga opleiding te volgen: 200u Yoga opleiding “The art of teaching yoga” bij Joachim Meire. Hiervoor ben ik mezelf, en mijn thuisfront, zo dankbaar dat ik dit gedaan heb!

Zelf hou ik zowel van een pittige fysieke (Yang Yoga)les als van een ontspannende Yin Yogales. Gaandeweg merk je dat yoga ook invloed heeft op je mentale toestand en mij heeft het veel weerbaarder gemaakt. Belangrijk, bij alle soorten sport, is naar je lichaam luisteren, je grenzen (leren) kennen en deze respecteren. Hopelijk tot binnenkort op de mat!

Ik volgde:

 • 4 maanden Pop Pilates-opleiding bij Casey Ho

 • 200u Teacher Training “The art af teaching yoga by Yogaloft en Joachim Meire”

Mijn passie voor yoga vond ik als 21 jarige in Spanje. Ik ben reeds heel mijn leven geboeid geweest door sport. Van rope-skipping naar dans tot atletiek en nog vele andere. Nooit volledig de moed gehad om me te volharden in deze sporten. Tot ik yoga ontdekte. Hierin vond/ vind ik het perfecte evenwicht tussen fysieke als mentale beoefening en voldoening. In de zomer van 2018 reisde ik een maand lang door Indonesië, waar ik ook de knoop doorhakte voor mezelf om meer te willen leren kennen over andere culturen en mijn passie voor yoga. Zo starte ik in 2018 de Vinyasa Yoga teacher training bij AntwerpYoga. Hier behaalde ik een 200 Hrs Yoga Alliance Diploma in 2019. Begin 2019 starte ik met mijn eigen eerste vinyasa lesjes te geven. Waar ik persoonlijk heel veel energie uit. Een belangrijk begrip in mijn leven is ‘balans’. Naast yoga hou ik ervan om te gaan lopen. Naast mijn dagelijkse portie fruit en groenten hou ik ervan om mezelf eens te verwennen met guilty pleasures.

Ik volgde:

  Eva
  Eva
  Syl
  Syl

  Al snel begeleidde ik kampen bij de scouts, CM en Kazou (kampen voor kinderen met een handicap).  Ik werkte als opvoedster bij personen met een ernstig tot diep mentale handicap.  Via Sherborne konden de personen met een handicap bewegen, met als doel de totale persoonlijkheid te ontwikkelen.  Ik was verbluft van het resultaat.  Toen werden de eerste zaadjes geplant voor (kinder)yoga.

  In 2014 gaf ik mijn eerste kinderlesjes.  In mijn lessen wil ik de kinderen zichzelf laten zijn, plezier maken, yogahoudingen op een speelse manier meegeven, hun eigen grenzen leren aangeven, ze laten ontdekken en ze tools te geven als het wat minder gaat.

  Ik volgde:

  • 28 u intensive kidsyoga Teacher Training volgens het Waldorf’s education system met Mireia Castellsague

  • 60 u kinderyoga Teachter Training  met Helen Purperhart

  • 200 u Prana Vinyasa Teachter Training/Shiva Rea met Nele Van Poucke Yogaflow Mechelen

  • basis massage Syntra -Reiki level 1/2

  • Shiatsuopleiding bij Bart Dierick/Mona Lanjri en Ronny Massa

  Als tiener koos ik er voor om mijn eindwerk te maken over hindoeïsme en boeddhisme.  De verhalen, de toewijding en de eenheid van lichaam en geest spraken mij toen al aan.  Ik verdiepte me in gezonde voeding, natuurvoeding en massagetherapie.  Maar ik voelde mij nog steeds niet ‘verzadigd’.

  In 2012 trok ik met een goede vriendin naar Indonesië. We verkenden enkele eilanden en ik wilde mij volledig onderdompelen in de Aziatische cultuur.  Op een ochtend stapte ik de yogastudio ‘Radiantly Alive’ in Ubud binnen.  Ik was meteen ‘hooked’.  De flow, de natuurlijke bewegingen op ritme van je ademhaling, de vrijheid die je ervaart in een balanspose.  Dit was waar ik meer van wilde weten!

  Ik volgde les bij vele leraren, bezocht yogafestivals en workshops over heel Vlaanderen.  Ik hou ervan om uit verschillende yogastijlen elementen te halen en die te combineren tot mijn eigen stijl.

  Ik volgde:

  • 200u Yoga-opleiding The art of teaching yoga bij Yogaloft – Joachim Meire

  Leen
  Leen
  Maud
  Maud

  Ik volgde in 2008, tijdens mijn eerste zwangerschap, voor de eerste keer een yogales – zwangerschapsyoga. De liefde was meteen groot. Na mijn bevalling keerde ik terug naar de mat, en yoga heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

  Ik zoek en vind in yoga een manier om de (mentale) drukte te ontvluchten, af te dalen in mijn lichaam, en ook daar steeds meer stress los te laten. Ik combineer graag de flow van een Vinyasa les met de rust van Yin. Kennis over het lichaam, die ik in verschillende opleidingen verzamelde, zorgt ervoor dat ik fysieke grenzen respecteer, en mezelf en de mensen die met mij trainen nooit tot het uiterste zal drijven. Samen zoeken we de practice die jou past..

  Ik behaalde de volgende diploma’s:

  • Basic Vinyasa Teacher, bij Svaha Yoga

  • Perinatal Yoga Teacher

  • Postnatal Yoga Teacher bij Birthlight

  • Basic & Advanced Yin Yoga Teacher bij Joe Barnett

  Momenteel ben ik gebeten door Restorative en Yin Yoga.