TEACHER TRAINING 2019-2020

200u Hatha Yoga Teacher Training

met Bert Peeters

vanaf 12 oktober 2019 tot 6 juni 2020

telkens op zaterdag en zondag

Heb je interesse om je te verdiepen in yoga? Of wil je zelf graag yogales geven? Dan ben je aan het juiste adres. Vanaf 12 oktober 2019 organiseert Bhalu Yoga (www.bhaluyoga.be) in samenwerking met Zensa Yoga weer zijn Hatha Yoga opleiding van 200u. Je wil natuurlijk weten waarin wij ons onderscheiden van de anderen?

 • Je begint les te geven vanaf het 1ste weekend.

 • Stretch Therapie & RollStretch zorgen voor fysieke transformatie.

 • Wij stellen inzicht en persoonlijke vooruitgang centraal.

 • Traditie gekoppeld aan medisch verantwoorde functionaliteit.

 • Anatomische lichaamsanalyse door een kinesist.

 • Een yoga retraiteweekend is mee inbegrepen.

 • En nog zo veel meer: klassieke yogateksten, psychologie, chakra’s, sequencing, anatomie, mantra’s, Ayurveda,…

 • En zelfs social media marketing, app’s voor welzijn en meditatie, optie tot (karma)lesgeven in Zensa Yoga…

Wil je graag meer info over de Hatha Yoga Teacher Training volgens het Bhalu Systeem? Hou dan zeker deze website in het oog (of de sociale media).  Heel binnenkort communiceren we de praktische zaken: welke weekends, alle voorwaarden en de prijs. 

 

Of kom langs op de infosessie op zaterdag 21/09/2019 van 10u45 tot 12u45.  Je krijgt er alle uitleg over de opleiding en het laatste half uurtje krijg je les van Bert Peeters: helemaal gratis.  Reserveer hier je plekje voor de infosessie:

HATHA YOGA

 

Welkom in de wereld van asana, pranayama, meditatie, bandha en mudra.

In Hatha-Yoga worden al deze onderdelen bestudeerd en beoefend. In het woord ‘Hatha’ komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In deze lesstijl komen die tegengestelde energieën samen. De meeste moderne yogavormen vinden hier hun oorsprong. Hatha Yoga kan worden beschreven als een systeem voor zelftransformatie. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie om lijden (dukha) te verminderen en geluk (sukha) te vergroten.

BHALU YOGA

 

Een lichaam dat vastzat door spanningen en een hernia zorgden ervoor dat Bert op zoek ging naar oplossingen om zowel zijn lichaam als geest beter te begrijpen en te beheersen. Hij ontwikkelde een eigen yogastijl waarin hij de resultaten van zijn zoektocht geeft gebundeld.

Bhalu Yoga is een compleet systeem om je asana naar een gevorderd niveau te tillen. Korte functionele krachttraining (HIIT) en efficiënte stretch-technieken (o.a. ROllSTretch zelfmassage) leiden naar een lichaam in balans. Mobiliteit gekoppeld aan stabiliteit.

BERT PEETERS

 

In 2004 kwam Bert in contact met yoga in India. Zijn aanvankelijke scepsis ruimde al snel plaats voor nieuwsgierigheid én interesse werd passie.

De groeiende honger naar kennis werd gestild door leraren uit voornamelijk de Krishnamacharya traditie. De buitenlandse opleidingen stapelden zich op en India werd een tweede thuis: Iyengar, Ashtanga Vinyasa, Sivananda, Satyananda, Hatha, Vipassana meditatie…, maar ook aanverwante opleidingen zoals massage en anatomie brachten Bert veel bij. Tevens is Bert de eerste Belg die gecertifieerd is in het Stretch Therapie systeem.

Vorig jaar werkte hij een 5-jarige studie af bij Shri Yogeshwarananda Ashrama te Mechelen waarin hij zich verdiepte in de filosofische achtergrond van yoga.

LESMOMENTEN

 

De opleiding, die bestaat uit verschillende opleidingsonderdelen en -modules, zal worden gespreid over 12 lesweekends, 1 retraite- en 1 examenweekend.

WEEKEND 1 :   12 & 13 oktober 2019

WEEKEND 2 :   19 & 20 oktober 2019 

WEEKEND 3 :   23 & 24 november 2019

WEEKEND 4 :   30 november & 1 december 2019

WEEKEND 5 :   7 & 8 december 2019

WEEKEND 6 :   18 & 19 januari 2020

WEEKEND 7 :   25 & 26 januari 2020

WEEKEND 8 :   8 & 9 februari 2020

WEEKEND 9 :   15 & 16 februari 2020

WEEKEND 10 :   7 & 8 maart 2020

WEEKEND 11 :   14 & 15 maart 2020

WEEKEND 12 :   25 & 26 April 2020

RETRAITE 13 :   Datum volgt nog

EXAMEN   14 :   6 & 7 juni 2020

Lesuren: 10.30-17:30 (1u middagpauze)

LESPLAATS, VERVOER EN PARKEREN

 

De lessen vinden plaats op volgend adres:

Zensa Yoga
Stationsstraat 10

1745 Opwijk

Met de wagen?

Er is voldoende gratis parking in de straten in de nabije omgeving.  In de Stationsstraat zelf, dien je parkeerschijf te zetten.  Je kan je best parkeren op de parking van het station van Opwijk (op het einde van de Stationsstraat), dan stap je 2min naar de studio.  Andere mogelijke straten zonder parkeerschijf in de nabije omgeving: Heirbaan, Marktstraat, Heiveld, Ringlaan.

 

Met het openbaar vervoer?

Zensa Yoga ligt op slechts 2 min. stappen van het treinstation van Opwijk. Er zijn ook buslijnen die vlakbij de studio stoppen.

 

Carpoolen?

We helpen je graag bij het organiseren van ‘samen-rijden’ uit andere steden en gemeenten.  Bert komt vanuit Antwerpen-centrum en wil graag zijn auto delen.

CERTIFICAAT EN ERKENNING

Op dit moment bekijken we met welke internationale instelling (Yoga Alliance, Independent Yoga Network…) we willen samenwerken voor een erkenning. Graag geven we hierbij een woordje uitleg.

Deze instellingen verlenen hun erkenning (= hun ‘naam’) aan opleidingen nadat ze het cursusmateriaal hebben doorgenomen. Ze kijken of die aan een aantal basisonderdelen en -voorwaarden voldoet. Onze opleiding voldoet daaraan. Echter is het zo dat het kostenplaatje bij de organisatie met het meeste naam, Yoga Alliance, hoog is. Die prijs moet worden doorgerekend. Er bestaan nog andere – minder bekende – organisaties die dezelfde kwaliteit leveren.

We communiceren onze beslissing tijdig.

Een certificaat ontvang je wanneer je aan volgende voorwaarden hebt voldaan:

– De opgegeven taken hebt gemaakt
– 2 x per week yogales volgt
– Slaagt voor de praktische en theoretische proeven
– De lessen hebt bijgewoond (85%)
– Het volledige bedrag voor de opleiding hebt betaald op aangegeven tijdstippen.

OPLEIDINGSONDERDELEN

 

Filosofie 

We onderzoeken de bronnen van yoga door de klassieke teksten te bestuderen: de Yoga Sutra’s [Yogasoetra’s] van Patanjali, Upanishaden en de Bhagavad Gita. Deze studie vormt het theoretische fundament voor onze yogapraktijk. Tevens zoeken we naar manieren om deze filosofische inzichten te integreren in het dagelijks (les)leven.

 

Anatomie, fysiologie en kinesiologie 

Functionaliteit is hier het sleutelwoord. De anatomie van het menselijk lichaam, alsook bewegingsleer worden bestudeerd in het kader van asana. Hierdoor zal niet alleen je eigen yogapraxis verbeteren, maar zal je ook anderen op een correcte en veilige manier aan yoga laten doen.

 

Didactiek & methodologie 

Leren lesgeven doet je nadenken over yoga. Het brengt verdieping en schept klaarheid, ongeacht of je na de opleiding les wil geven.

In deze module bekijken we volgende onderdelen:

 • Lichamen leren inschatten, variaties ontdekken en individuele aanpassingen brengen (adjustments)

 • Preventie van yogablessures (een must in iedere yoga-opleiding)

 • Hoe ziet een volwaardige yogales eruit? Opstellen van sequences en lesvoorbereidingen.

 • Wat voor leraar ben jij? Waarop moet je letten tijdens het lesgeven?Je krijgt de kans om bij Zensa Yoga deze vaardigheden te oefenen met een ‘echt’ publiek. We doen dit in Karmalessen. Mensen mogen gratis jouw les bijwonen, maar geven in ruil hun positieve feedback.

 

Yogapsychologie 

Je innerlijke wereld en je geest onder het vergrootglas. Hoe leer je subtiele energieën voelen, wat zijn chakra’s, zitten trauma’s opgeslagen in je fysieke lichaam, wat is bewust-zijn, hoe open je een gekwetst hart… ? Hier vinden transformaties plaats.

 

Persoonlijke coaching, groei en retraiteweekend 

Doorheen de opleiding zal je – net doordat je deze uitdaging bent aangegaan – worden uitgedaagd om aan je eigen groeiproces te werken. In het kader van yoga doe je aan zelfanalyse en met behulp van de docenten schrijf je een groeitraject neer. In een retraiteweekend (dat integraal deel uitmaakt van de opleiding) nemen we de tijd om inwaarts te keren.

 

Ayurveda, mantra’s, voedingsleer …

Een introductie in een aantal thema’s die onlosmakelijk zijn verbonden met de yogapraktijk.

 

Marketing voor de yoga-professional 

Beslis je om te gaan lesgeven?

Waar en in welke hoedanigheid wil ik lesgeven? Hoe vind ik studenten (of hoe vinden zij mij )? Hoe maak ik mezelf als yogaleraar bekend via sociale media zonder mijn eigenheid te verliezen?

Praktijkgerichte tips & tricks worden je in dit onderdeel aangereikt.

 

200 contacturen

 • Anatomie: 20u

 • Praktijk en techniek/alignment: 100u

 • Lesgeven en didactiek: 20u

 • Filosofie en persoonlijke groei: 25u

 • Evaluatie: 5u

 • Psychologie & persoonlijke groei: 10u

 • Retraiteweekend: 20u

 

Huiswerk & persoonlijke groei

 • Taak 1: anatomie

 • Taak 2: voorstelling boek naar keuze leeslijst

 • Taak 3: filosofie (logboek)

 

Evaluatie 

Leraar word je. Het is een levenslang (groei)proces. We vinden het dan ook heel belangrijk om je gedurende de hele opleiding te volgen, begeleiden en evalueren. Je zal op verschillende manieren worden geëvalueerd:

 

 • permanent (huiswerk, logboek, praktijkoefeningen)

 • schriftelijk eindexamen (anatomie, filosofie)

 • praktische proef (1u lesgeven)

 • lijst extra bijgewoonde yogalessen (+/- 2x per week, min. 40u)

INSCHRIJVEN EN BETALING

Inschrijven doe je door mailtje te sturen naar sarah@zensayoga.be.  Je krijgt dan een aanmeldingsformulier (met de algemene voorwaarden) toegestuurd dat je dient in te vullen en terug te bezorgen.  Op dat moment vragen we je om voorschot van 500€ te betalen. Je inschrijving wordt pas definitief als je het aanmeldformulier hebt ingevuld en het voorschot hebt betaald.  Het voorschot en saldo worden niet terugbetaald, onder geen enkele voorwaarde.  Je kan aan de opleiding blijven deelnemen als het volledige saldo betaald is op 01/11/2019.

 

Early bird:

Early bird: €2495 (BTW inbegrepen)

Voorschot= €500 bij aanmelding

·      Betaling saldo €1995 voor 15 juni 2019

 

Normaal tarief:

Normal: €2685 (BTW inbegrepen)

Voorschot= €500 bij aanmelding 

·      Betaling saldo €2185 voor 15 augustus 2019

 

 

Partial tarief:

Partial: €2875 (BTW inbegrepen)

Voorschot= €500 bij aanmelding 

€1500 voor 15 augustus 2019

·      Betaling saldo €875 voor 1 november 2019

 

Testimonial:

Benieuwd naar wat anderen van de Hatha Yoga Teacher Training 2018-2019 vonden?  Zie hieronder:

Vragen?